לימודי תואר שני - חוגי לימוד ומסלולים לתואר שני
תואר שני בלמידה, הוראה והדרכה
מטרת הלימודים לתואר שני בחוג היא הרחבה והעמקה של הידע המחקרי והמעשי על למידה והוראה, דיון בסוגיות חינוך רלוונטיות על סדר היום הציבורי וכן בעתיד עולם החינוך. השאיפה היא להכשיר בוגרים שיקדמו מחקר חדשני על למידה והוראה, ועשייה חינוכית מובילה בתחומים אלה. הלימודים בחוג מעוגנים בתפיסה אינטגרטיבית של רכישת ידע עיוני ומעשי על למידה והוראה, כגון: למידה בסביבות למידה מוגברות טכנולוגיה, פדגוגיה מוטת עתיד, למידה פרופסיונאלית, תכנון לימודים, פיתוח פדגוגי של מערכות חינוך, פילוסופיה של החינוך, הוראת תחום הדעת. הלימודים מספקים בסיס אקדמי, מחקרי והתנסותי לעבודה במסגרות חינוכיות פורמאליות ובלתי פורמאליות. הלימודים מתנהלים בשני מסלולים: מסלול הכולל כתיבת עבודת גמר מחקרית ומסלול ללא עבודת גמר מחקרית.
תואר ראשון בחינוך, בממוצע של 80 לפחות בכל חוג.
מועמדים בעלי תואר ראשון, שאינו באחד מתחומי החינוך, יידרשו ללמוד קורסי השלמה. הקורסים והיקפם ייקבעו על-ידי הוועדה לתואר שני, בהתאם לרקע האקדמי של המועמד.
בעלי תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, ששפת ההוראה בו אינה עברית, יידרשו להיבחן בבחינה בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה.
בוגרים ממוסדות להשכלה גבוהה מאוניברסיטאות בחוץ לארץ, או שלוחותיהן בארץ הפועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, ידרשו לעמוד בהצלחה בבחינת ה- GRE, או בהשלמה במסגרת תואר ראשון.
ציון של 80 לפחות במבחן הכניסה החוגי באנגלית.
העברת קורות חיים מקוצרים.
מענה על שאלון מובנה.
ראיון אישי במידת הצורך.
בחוג קיימות שלוש תוכניות ללימודי תואר שני:
המגמה לחקר החינוך האלטרנטיבי– המגמה עוסקת בחינוך דיאלוגי ובחופש בחירה, שוויון, צדק חברתי, וערכים רב-תרבותיים, פרקטיקות קונטמפלטיביות.
המגמה לטכנולוגיות בחינוך– המגמה מתמקדת ביישום ובמחקר של קשרי הגומלין בין טכנולוגיות חדשניות לתהליכי למידה והוראה.
ההתמחות בפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך– ההתמחות מתמקדת בתוכן הפדגוגי של מערכות חינוך והאפשרות לפתחו בהתאמה לצרכי הזמן והמקום.
למידע נוסף ניתן לפנות לגב' יעל מישורי בכמן ymishory@univ.haifa.ac.il.
הערות: ניתן לגשת למועד אחד בלבד ; שימוש במילון מודפס בלבד
בוגרי המגמה לחקר החינוך האלטרנטיבי
בוגרי המגמה מהווים את חוד החנית בהובלת חינוך אלטרנטיבי במערכות חינוכיות, קהילתיות, ארגוניות או ממשלתיות, או מעורבים במחקרים חדשניים ופורצי דרך העוסקים בהיבטים שונים של החינוך האלטרנטיבי.
בוגרי המגמה לטכנולוגיות בחינוך
בוגרי המגמה משתלבים במגוון תחומי תעסוקה, לדוגמה: קריירה אקדמית בתחום של טכנולוגיות חינוכיות; הוראה במוסדות להשכלה גבוהה, במכללות למורים, וכן בבתי-ספר שמלמדים נושאים הקשורים לטכנולוגיות חינוכיות; הנחיה, ריכוז והדרכה בתחום טכנולוגיות חינוכיות מתקדמות במערכות חינוך פורמאליות ובלתי פורמאליות; עבודה במחלקות הדרכה של ארגונים, כגון תעשיות הידע (תעשיות הי-טק); פיתוח תוכנות, משחקים ולומדות חינוכיים; עיצוב ופיתוח סביבות לימוד והדרכה מתוקשבות; ייעוץ לקובעי המדיניות בדרג המקומי-קהילתי, בדרג המקומי-קהילתי ובדרג הארצי.
בוגרי ההתמחות בפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך
בוגרי המגמה משתלבים במערכות חינוך פורמליות (כגון, משרד החינוך, סוכנות יהודית, רשויות מקומיות, בתי ספר) ומערכות חינוך בלתי פורמליות (כגון, מתנ"סים, תנועות נוער) בתחומי הפיתוח של תוכן פדגוגי.