לימודי תואר ראשון - חוגי לימוד ומסלולים לתואר ראשון
תואר ראשון בפסיכולוגיה
משך הלימודים: 3 שנים | מתכונת הלימודים: חד חוגי ודו חוגי | סטטוס הרשמה: סגור להרשמה לסמסטר א' תשפ"א. אתר החוג
מטרת הלימודים לקראת התואר הראשון בפסיכולוגיה היא להקנות לתלמידים היכרות עם שאלות היסוד בפסיכולוגיה, להקנות מושגים בסיסיים בתחומיה השונים, ללמד את שיטות המחקר והכלים המדעיים בהם נעזרים פסיכולוגים בעבודתם.
תוכנית הלימודים מורכבת משיעורים תיאורטיים שאת חלקם מלווים תרגולים מעשיים בקבוצות קטנות. הלימודים כוללים קורסי-ליבה בפסיכולוגיה, מקצועות-עזר כלליים ובסיסיים להבנת שיטות המחקר בפסיכולוגיה וקורסים המוקדשים לתחומי התוכן המרכזיים בפסיכולוגיה.
תוכנית הלימוד כוללת מרכיב של למידה חווייתית במסגרתה מתנסים התלמידים במחקר ובטיפול. בחוג לפסיכולוגיה למעלה מ-30 מעבדות פעילות בכל תחומי המחקר המרכזיים. חברי הסגל, שבנוסף להוראה השוטפת בחוג מנהלים את המחקר במעבדות, משלבים ומדריכים את הסטודנטים בכל השלבים של עבודת המחקר.
בנוסף להתנסות במחקר יכולים הסטודנטים לבחור בהתנסות מעשית בקהילה. בקורס התנסות בשדה, משתלבים הסטודנטים בעבודה עם אוכלוסיות שונות תוך הדרכה קבוצתית הניתנת על ידי המקומות השונים בשדה ובמסגרת האוניברסיטה.
חשוב לציין כי הלימודים לקראת תואר ראשון בפסיכולוגיה אינם מספקים הכשרה מקצועית בפסיכולוגיה, שהתנאי לה הוא סיום הלימודים לתואר שני. בוגרי תואר ראשון בחוג יכולים להגיש מועמדות לכל אחת מהתוכנית לתואר שני באחד מתחומי הפסיכולוגיה העיונית או היישומית.
לימודי התואר הראשון אינם מספקים הכשרה מקצועית בפסיכולוגיה, שהתנאי לה הוא סיום הלימודים לתואר שני.
ההחלטה לגבי קבלה ללימודים לתואר ראשון לאוניברסיטת חיפה מתבצעת על סמך עמידה בכל בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים ותנאי הקבלה החוגיים יחדיו*.
תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים הם:
- תעודת בגרות מלאה=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה
- ציון בשפה האנגלית מתוך הבחינה הפסיכומטרית, מבחן אמ"יר, בחינת אמי"רם או על סמך מבחני SAT, TOFEL ו-IELTS. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון באנגלית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן). רמת האנגלית המינימלית הנדרשת לתחילת תואר ראשון הינה טרום בסיסי א'.
- ציון בבחינת ידע בעברית (יע"ל או יעלנט) המיועדת למועמדים ששפת ההוראה בביה"ס התיכון לא הייתה עברית ולא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה העברית. הציון הנדרש בבחינה הינו 120. אוניברסיטת חיפה מאפשרת למועמדיה לגשת לבחינת מיון בעברית (למידע נוסף והרשמה לבחינה לחץ כאן).
בנוסף לתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים, על המועמד לעמוד בתנאי הקבלה החוגיים:
ציון משוקלל 650 ומעלה
תכנית "פסיפס"- מסלול דו-חוגי פילוסופיה ופסיכולוגיה ציון משוקלל 680 + ראיון קבלה
למחשבון סיכויי הקבלה לחץ כאן
תנאי קבלה ללא פסיכומטרי לבעלי תעודת בגרות**:
תתאפשר קבלה למסלול קדם תואר ראשון אם יעמדו בתנאים הבאים:
בגרות בממוצע 100 לפחות.
עברית-בחינת יע"ל 120 לפחות או בחינה אוניברסיטאית מקבילה, או סיום בהצלחה של קורס אוריינות אוניברסיטאי.
מועמדים שיתקבלו למסלול זה ידרשו ללמוד קורסים לפי הנחיית החוג ולעבור אותם בציון 75 לפחות בכל קורס:
במסלול חד-חוגי על התלמיד ללמוד 3 קורסי חובה של שנה א':
1.מבוא לפסיכולוגיה (2 נקודות זכות , 75 ציון מעבר)
2.סטטיסטיקה לפסיכולוגים (2 נקודות זכות , 75 ציון מעבר)
3.יסודות פיזיולוגיים של התנהגות (2 נקודות זכות , 75 ציון מעבר)
במסלול דו-חוגי על התלמיד ללמוד 2 קורסי חובה של שנה א':
1.מבוא לפסיכולוגיה (2 נקודות זכות , 75 ציון מעבר)
2.סטטיסטיקה לפסיכולוגים (2 נקודות זכות , 75 ציון מעבר)
באם יעמוד בציונים הנדרשים בקורסי הקדם, יוכלו להתקבל ללימודי תואר ראשון בסמסטר שלאחר מכן. הקורסים שילמדו יהוו חלק מהתואר.
*אוניברסיטת חיפה שומרת לעצמה את הזכות לשנות את האמור בתנאי הקבלה, באם תתגלה טעות או יהיו שינויים הקשורים במשבר הקורונה והיציאה ממנו.
**תעודת בגרות=תעודת בגרות ישראלית, או שוות ערך לה
- הלימודים בחוג לפסיכולוגיה מתקיימים בתואר ראשון במסלול חד-חוגי ובמסלול דו-חוגי.
- אפשרות לשילוב מובנה עם החוג למדעי הקוגניציה והפקולטה למשפטים.
- אפשרות לשילוב עם פילוסופיה מתקיימת בתכנית ייחודית (פסיפס).
- תכנית משולבת עם משפטים – תלמידים/ות בתואר ראשון במשפטים בשילוב החוג לפסיכולוגיה יוכלו לקבל אישור לתחילת התמחות בעריכת-דין אם עמדו בכל הדרישות של האוניברסיטה והפקולטה בקשר ללימודים, וצברו 112 נקודות זכות בפקולטה למשפטים ו-30 נקודות זכות לפחות בחוג לפסיכולוגיה. בסיום הלימודים, המותנה במילוי החובות בכל אחד מן החוגים, יקבלו תעודת בוגר במשפטים וחוג לאחר תואר בחוג לפסיכולוגיה.
אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: הוראה (לבעלי תעודת הוראה), תפקידים זוטרים במכוני מיון ומוסדות לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, המשך לימודים לתואר שני/מסלול ישיר לדוקטורט.